29 jan Pharmeon voegt FaceTalk toe aan haar webportaal en zorg online app

Pharmeon is een van de belangrijkste leveranciers van websites, portalen en apps voor eerstelijns zorgpraktijken in Nederland. Binnenkort zal FaceTalk volledig geïntegreerd zijn in de producten van Pharmeon zodat de eerstelijns praktijken die met Pharmeon producten werken op een gemakkelijke en veilige manier kunnen videobellen met patiënten en met collega’s. Via het Pharmeon portaal en de app “Uw zorg online” is het al mogelijk voor patiënten om zelf afspraken te plannen met hun arts en nu komt daar de mogelijkheid bij voor het plannen van een videoafspraak zodat de patiënt helemaal niet meer naar de praktijk behoeft te komen. Artsen kunnen op hun beurt gemakkelijk via Pharmeon een FaceTalk account afnemen als extra dienst van hun bestaande pakket.

FaceTalk kent naast de geplande afspraken nu ook de mogelijkheid om direct een veilig videogesprek te starten. Wanneer een zorgverlener besluit dat het beter is de patiënt toch even te zien dan start hij een videosessie en geeft de bijbehorende code telefonisch door aan de patiënt. De patiënt vult de code in op zijn “Uw zorg online” app en het videogesprek start direct. Door toevoeging van deze “direct bellen” functionaliteit is het product nog geschikter geworden voor gebruik in de 1ste lijn zorg.

“Wij waren al een tijdje op zoek naar een goede manier om videobellen aan onze klanten aan te bieden. Met FaceTalk geïntegreerd in onze producten hebben we een beproefde oplossing waar onze klanten direct mee aan de slag kunnen. Zo maken wij weer een mooie stap om de communicatie tussen patiënt en zorgverlener gemakkelijker te maken en te verrijken” Aldus Gideon Kreytz – directeur van Pharmeon BV.