Veilige communicatie

Veilig gebruik van cliëntinformatie is van groot belang in de gezondheidszorg. Deze veiligheid is bij FaceTalk gewaarborgd. De toepassing is opgezet en gemanaged conform de ISO 27001 en NEN7510 normering inzake informatiebeveiliging in de zorg.

Gegevens worden niet opgeslagen

Videocommunicatie is realtime. Extra medische informatie die tijdens het online gesprek wordt gedeeld wordt niet automatisch opgeslagen. De informatie is alleen op het moment zelf te bekijken en is na de sessie niet terug te halen.

Een veilige verbinding

Voor het opzetten van een beveiligde verbinding maakt FaceTalk gebruik van virtuele vergaderkamers met stricte AES encryptie. AES encryptie is een versleutelingsstandaard die in 2001 door de NIST (National Institute of Standards and Technology) uit de VS is geselecteerd als de beste versleutelingstechniek wereldwijd.

Een videogesprek start niet voordat de behandelaar zelf daar het initiatief toe genomen heeft. Op het moment dat de behandelaar naar de online afspraak gaat en het videogesprek start dan pas wordt er verbinding gemaakt met de genodigden. Elk gesprek vindt plaats in een unieke eigen online spreekkamer welke na het gesprek weer wordt verwijderd. 

Lees hier het uitgebreide security statement

ISO-27001-Logo

FaceTalk is ISO gecertificeerd voor videocommunicatie diensten vanaf de eigen servers. Onze vakbekwame medewerkers hebben aandacht voor uw privacy.