FaceTalk GO

Op 15 november 2022 is het zover; de grote nieuwe release van FaceTalk! Met structurele verbeteringen om de workflow efficiënter te maken wordt FaceTalk opgefrist. Achter de schermen is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan de integratie van een nieuwe video engine om het gebruikersgemak naar een hoger niveau te tillen. Op deze pagina vindt u de voordelen van de nieuwe release en de veelgestelde vragen.

De voordelen

Geen apps meer nodig; gesprekken verlopen via de browser

Geen app-updates of installaties

Native functies van de browser, tablet of telefoon.

Testfunctie voor het controleren van beeld en geluid

Ook bij minder goede verbindingen nog uitstekend beeld en geluid

Automatisch centreren van de gesprekspartner

FaceTalk branding

Nederlandstalig

Geen losse applicatie, maar volledig geïntegreerd

Geen tussenstap om een naam in te vullen

Alle digitale kamers extra beveiligd

Snellere en betere hardware infrastructuur

Viacode.nl

FaceTalk is ook beschikbaar via viacode.nl. Van de behandelaar ontvangt u een code waarmee u gemakkelijk en veilig in kunt bellen in een gesprek. Hierdoor is het ook eenvoudig voor externe partijen om deel te nemen aan het gesprek.

Direct naar viacode.nl

Handleidingen

De nieuwe handleidingen voor FaceTalk GO kunt u downloaden via onderstaande links.

FAQ

Op welke apparaten kan ik FaceTalk gebruiken?

FaceTalk kan op verschillende apparaten gebruikt worden zoals computers/laptop, tablets en smartphones. U heeft alleen een camera, microfoon, speakers en een goedwerkende internetverbinding nodig.

Hoeveel mensen kunnen er gelijktijdig deelnemen aan een FaceTalk videogesprek?

Ook in de vernieuwde FaceTalk kunnen er in totaal 12 personen tegelijk deelnemen aan een FaceTalk videogesprek.

Op welke browsers werkt FaceTalk?

FaceTalk werkt op vrijwel alle browser. Enkel Internet Explorer kan niet gebruikt worden.

De afspraak is gepland in de oude omgeving, kan de patiënt nog dezelfde link gebruiken?

In het geval dat er een afspraak is ingepland in de oude omgeving en de afspraak vindt plaats in de nieuwe omgeving, dan heeft de patiënt de volgende vier opties:

  1. De patiënt klikt op de link in de e-mail die is verstuurd toen de afspraak is gemaakt (de oude omgeving). In dit geval komt de patiënt vanzelf in de nieuwe omgeving door te klikken op op de link.
  2. De patiënt klikt op de link in de herinneringsmail die net voor de afspraak verstuurd is. Ook in dit geval komt de patiënt automatisch in de nieuwe omgeving terecht.
  3. De patiënt gebruikt de FaceTalk app en start die op met ‘Ik heb een afspraak’. De patiënt wordt in dit geval naar de e-mail verwezen met het verzoek om op de link te klikken. De afspraak opent dan in de browser.
  4. De patiënt start de FaceTalk app en klikt op ‘Ik heb een code!’. Als de praktijk inmiddels gebruik maakt van de nieuwe omgeving, dan volgt een melding: ‘De FaceTalk app is niet meer nodig, ga naar viacode.nl en voer daar uw code in.
Kan ik de oude app nog gebruiken?

Nee, de oude app kan niet meer gebruikt worden. Er zal een melding worden gegeven dat het gebruik van de app niet meer nodig is en dat u via de link in de uitnodigingsmail direct wordt doorverwezen naar de videokamer via de browser.

Ik heb al een afspraak staan na 15 november, gaat dat goed?

Ja, dat is geen probleem. Als u op de link in de uitnodigingsmail klikt, wordt u doorverwezen naar de juiste URL. (Er wordt ook een herinneringsmail verstuurd 24- en 48 uur van tevoren).

Kan ik de nieuwe versie al testen?

Ja, er kan van tevoren worden getest met de nieuwe omgeving. We hebben dan de e-mailadressen nodig van de medewerkers die gaan testen. Een testomgeving kan aangevraagd worden via info@facetalk.nl of bel naar 088 2050 750.

Moeten we patiënten informeren?

Wij informeren de praktijken en ziekenhuizen die vervolgens hun patiënten kunnen informeren.

Wat worden de nieuwe gegevens voor de firewall?

FaceTalk website
www.facetalk.nl
95.170.72.6/32 poort 80/443 HTTPS

FaceTalk praktijk(en)
<Praktijk>.facetalk.nl
185.30.236.11/32 poort 80/443 HTTPS

FaceTalk WebRTC
webrtc.facetalkgo.nl
149.210.213.93/32 poort 80/443 HTTPS

Viacode.nl website
www.viacode.nl
185.30.236.189/32 poort 80/443 HTTPS

FaceTalk video engine:
77.222.82.0/27
Poorten: 443 TCP – HTTPS en 40000-50000 TCP&UDP – RTP/RTCP.

In het kader van de migratie en gezien ons lokaal Change Management, maken wij ons zorgen over de koppelingen met FaceTalk.

Facetalk bestaat uit een aantal “lagen” (zie schema) en de genoemde koppelingen (zoals HL7 en ADFS) zijn gemaakt in de “Core”, en de feitelijke veranderingen bestaan uitsluitend uit Workflow, Userinterface en Video-engine. Wat nadrukkelijk niet veranderd is de “diepere” laag waarop deze koppelingen zijn gerealiseerd. Er is dus geen noodzaak om dit lokaal als een “Change” te beschouwen en het proces van test en acceptatie te doorlopen.
Is er 2FA beschikbaar? Of kunnen we dit wellicht gaan aanmaken?

Ja deze is beschikbaar. Dit zal in de vorm van een add-on geleverd kunnen worden. Hier zal een vergoeding voor gevraagd worden.

Op het moment dat een client een ad blokker in zijn of haar browser heeft geïnstalleerd (zonder dat hij/zij dit weet) zal dit vermoedelijk de notificatie pop up belemmeren. (De notificatie die je krijgt als de arts de gesprekskamer in komt) Heb je een idee of we hier iets aan kunnen doen?

Dit is niet het geval. De eventuele add-blocker zal de ‘’message’’ niet tegenhouden. Sterker nog, de ‘’message box’’ trekt de FaceTalk pagina naar voren zodat het niet aan je aandacht ontglipt.