Functionaliteiten

Een groot voordeel van beeldbellen in de zorg is het gebruiksgemak. Iedereen kan vanaf de eigen tablet of smartphone deelnemen vanuit de eigen spreekkamer of zelfs huiskamer. Patiënten met een beperkte mobiliteit kunnen eenvoudiger de arts spreken voor een herhaalconsult. Op deze pagina vindt u een overzicht met omschrijvingen van alle functionaliteiten die FaceTalk u te bieden heeft.

Direct videobellen

Met direct videobellen is het mogelijk om ad hoc een videoconsult te starten aan de hand van een unieke code. De arts of assistent genereert een code en communiceert dit met de patiënt. De patiënt voert de code in op de FaceTalk app en zo start er direct een beveiligd videoconsult.

Melding uitlooptijd

De patiënt ontvangt een melding in de online wachtkamer als de arts uitloopt en het videoconsult later zal starten. Deze melding verschijnt in een tekstvenster in de online wachtkamer en kan makkelijk aangepast worden. De patiënt houdt rekening met de uitlooptijd en wacht totdat de arts er is voor het videoconsult begint.

Look & feel van eigen ziekenhuis of afdeling

De FaceTalk omgeving wordt qua huisstijl aangepast zodat het voor de patiënt zichtbaar is dat hij/zij een videoconsult heeft met een arts van de eigen zorginstelling. Het logo en de kleuren worden in FaceTalk aangepast en ook worden de uitnodigingsmails die aan patiënten worden verstuurd op maat gemaakt.

Assistent planner

De assistent plant in FaceTalk videoconsults voor de artsen waar deze machtiging voor heeft. De assistent voert alle gegevens in die nodig zijn voor het videoconsult en verzend een e-mailuitnodiging naar de patiënt. De assistent kan voor meerdere artsen van verschillende afdelingen de agenda’s beheren.

Automatische verbinding

FaceTalk is zo ingericht dat een patiënt automatisch in het videoconsult wordt geplaatst zodra de arts aanwezig is. De patiënt ontvangt een melding zodra de arts er is en accepteert deze melding om verder te gaan naar het videoconsult.

SMS alert ontvangen

De patiënt of arts heeft de mogelijkheid om een half uur voor het videoconsult een SMS-alert te ontvangen over de komende afspraak. Met deze herinnering wordt de patiënt erop geattendeerd dat het videoconsult bijna start en kan zich hier dan op voorbereiden.

Online spreekkamer

Elk videoconsult vindt plaats in een unieke online spreekkamer met een beveiligde en uitstekende audio- en video verbinding

Integratie met EPD

Een integratie met het EPD is mogelijk waarbij de assistent nu direct vanuit het EPD uitnodigingen kan aanmaken en verzenden. In het verleden zijn er ook koppelingen met andere systemen gemaakt en voor elke nieuwe koppeling gaan we eerst onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Automatisch versturen uitnodigingsmails

Zodra er een afspraak is aangemaakt in de agenda ontvangt de patiënt een e-mailuitnodiging met hierin een button naar de digitale wachtkamer zodat deze op het moment van de afspraak naar de digitale wachtkamer gaat. Op de dag van de afspraak zelf ontvangt de patiënt een e-mailherinnering met dezelfde button naar de digitale wachtkamer.

Delen van medische gegevens

Het delen van medische gegevens zoals beelden of een patiëntendossier is mogelijk tijdens een videoconsult. Een arts kan zijn of haar scherm delen, maar kan er ook voor kiezen om één document of beeld te delen die dan zichtbaar wordt voor de patiënt.

Meerdere mensen uitnodigen

In één videoconsult kunnen in totaal 12 deelnemers van verschillende locaties meedoen. Tijdens het videoconsult kan de arts ook mensen uitnodigen om meteen deel te nemen aan het huidige videoconsult.

Verschillende afdelingen beheren

In FaceTalk kunnen er verschillende afdelingen worden aangemaakt met hierbij behorende artsen en assistenten. Een beheerder die toegang heeft tot één afdeling of alle afdelingen kan hiervoor nieuwe gebruikers aanmaken en wijzigen.

Online wachtkamer met dashboard

In de online wachtkamer ziet de patiënt de start- en eindtijd van het videoconsult, maar ook met welke arts de patiënt een videoconsult heeft. Wanneer er een uitlooptijd wordt aangegeven wordt dit ook zichtbaar in de online wachtkamer.

Compatibel met videoconferencing

Met FaceTalk kun je ook een videoverbinding opzetten naar een videoconferencing unit of een virtuele kamer zoals gebruikt wordt voor een MDO. De videokamer zet je in je adresboek en vanuit hier kun je direct naar de videokamer bellen om mee te doen aan een videogesprek.