De ervaring van Leo Schultze Kool

“Met FaceTalk hield ik een consult in Egypte”

Wat doe je als een jonge patiënt in Egypte woont en hij toch op een consult moet komen? Professor doctor Leo Schultze Kool, interventieradioloog van het Radboudumc twijfelde niet en gebruikte FaceTalk. Dit bespaarde de patiënt en zijn moeder twee vliegtickets en een lange reis naar Nederland, terwijl het voorlichtingsconsult van een half uur gewoon kon plaatsvinden.”

De diagnose van mijn patiënt was in Egypte al gesteld. De moeder wilde met mij overleggen of een verdere behandeling nodig zou zijn voor haar kind en of ze daarvoor naar Nederland moest komen. Ze wonen daar als expats. Toen dacht ik aan FaceTalk, ik had erover gehoord en wilde het weleens testen. Ik heb haar verteld dat we een videoconsult zouden kunnen houden, maar als dit niet zou werken zij alsnog tickets zou moeten kopen. Dit bleek echter niet nodig, want het werkte heel goed.”

“Ik heb de moeder instructies gegeven over FaceTalk en haar geholpen met het videogesprek accepteren. We voerden allebei vanaf een pc het gesprek. Als je eenmaal weet hoe het werkt, is het een makkelijk systeem.”

Voorlichting en advies geven via FaceTalk

Voor het FaceTalk-gesprek had de interventieradioloog MRI’s en Engelse verslagen ontvangen van het Egyptische ziekenhuis. “Zo kon ik een goede voorlichting geven en uiteindelijk een advies. Overigens is er nu bepaald dat er geen verdere behandeling van de afwijking zal worden gestart. De komende tijd kunnen we via FaceTalk verder contact houden, bijvoorbeeld als de klachten verergeren.”

Leo Schultze Kool

Interventieradioloog UMC St. Radboud

 

“Met FaceTalk hield ik een consult in Egypte”